Bloemkool shakshuka

Voor 4 personenIngrediënten:

  • 500 g Bloemkool
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • 300 g tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 4 eieren
  • 30 g Pompoenpitten (2 el.)
  • 10 g Peterselie (0,5 bos)

Bereidingswijze:

1. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd hem in kleine roosjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten, was en snijd in blokjes. Maak de tomaten schoon, was ze en snij ze in blokjes.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Roerbak de ui en de paprikablokjes ongeveer 7 minuten op matig vuur. Roer vervolgens de knoflook, bloemkool en tomaten erdoor en giet de bouillon erbij. Breng op smaak met zout, peper, komijn, paprikapoeder en 1⁄4 tl chilipoeder en laat op laag vuur in ongeveer 10 minuten stoven. Breng de saus op smaak met zout en peper.

3. Kraak de eieren een voor een, laat ze in de saus glijden en laat ze, afgedekt, op een laag vuur 5-7 minuten bakken. Rooster de pompoenpitten in een hete pan zonder olie of boter. Was de peterselie, droog af en hak de blaadjes fijn. Bestrooi de shakshuka met peterselie en pompoenpitten.

Eet smakelijk! 

Leave a reply