Broccolisoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui  
  • 500 g broccoli  
  • ca. 500 g aardappelen  
  • 3 el boter  
  • 2 eetlepels groentebouillon (instant) 
  • 250 g bevroren erwten  
  • zout, peper  
  • 2 el hele amandelen  
  • 1/2 bos platte peterselie  
  • 4 el slagroom  

Bereidingswijze:

1. Pel de ui en snijd hem in blokjes. Maak de broccoli schoon, was en snij in roosjes. Schil de broccoli en de aardappelen, was ze en snijd ze in grove blokjes, op 1 aardappel na. Verhit 2 el. boter in een steelpan. Fruit de ui, aardappelen en stengel van de broccoli erin. Voeg 1 1⁄2 l water toe, breng het aan de kook en roer de bouillon erdoor. Laat ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg na ca. 8 minuten de broccoli toe, na ca. 10 minuten de diepvrieserwten.

2. Snijd de resterende aardappel in dunne plakjes. Bak in 1 eetlepel hete boter gedurende ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

3. Hak de amandelen fijn. Was de peterselie, schud droog en hak fijn. Pureer de broccoli en aardappelsoep heel fijn. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de broccolisoep met de aardappelen, de room, de amandelen en de peterselie.

Eet smakelijk! 

Leave a reply