Butternutpompoen met oosterse gehaktvulling

Voor 4 personen
Ingrediënten:

  • 1 butternut pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 400 g rundergehakt
  • 1 blik tomaten stukjes
  • 1 granaatappel
  • 50 g couscous
  • 1/2 bos koriander
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Bestrijk beide helften met 1 el olijfolie en leg ze met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Bak 30 minuten in de hete oven.

Halveer de granaatappel. Knijp de ene helft uit boven een zeef en bewaar het sap. Zet de andere helft opzij.

Snijd voor de vulling de ui in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de resterende olijfolie in een pan en fruit de ui tot hij doorschijnend is. Voeg de knoflook, komijn, kaneel, piment en gember toe en stoof 1-2 minuten.

Voeg het gehakt toe en bak het aan alle kanten. Gehakte tomaten en 2 el granaatappelsap erdoor roeren en 5 minuten laten koken.

Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees uit beide helften, waarbij je een marge van 1-2 cm overhoudt. Snijd het vlees in kleine stukjes.

Voeg het pompoenvlees en de couscous toe aan het gehaktmengsel en laat nog 5 minuten sudderen. Hak de koriander fijn en roer deze erdoor.

Verdeel de vulling over beide pompoenhelften, dek ze af met aluminiumfolie en bak ze 30 minuten in een hete oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten.

Rooster de pijnboompitten. Meng de yoghurt met het resterende granaatappelsap. Verwijder de granaatappelpitjes uit de tweede helft. Beleg de gevulde pompoen met de yoghurt, granaatappel en pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Leave a reply