Chinese kool met vlees

Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels olie
170g varkenslappen, of kip, in dunne plakjes gesneden
5 teentjes knoflook (fijngestampt en doormidden gesneden
5 gedroogde rode pepers (ontdaan van zaadjes en grof gehakt)
680 gram chinese kool (in hapklare stukjes gesneden, gewassen en goed gedroogd)
2 theelepels kookwijn
1 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel water
1/2 theelepel Chinese zwarte azijn
2 bosuitjes (gesneden)

Bereidingswijze:

Voeg in een wok op hoog vuur de olie toe. Braad het vlees aan tot het gekarameliseerd is. Voeg de knoflook en de chili toe, zet het vuur laag en roerbak een minuut, maar zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.

Voeg de kool, wijn, sojasaus, suiker en water toe. Zet het vuur hoog, dek het deksel af en laat de kool 1-2 minuten koken. Open de deksel en roer de zwarte azijn, de bosuitjes en zout naar smaak erdoor. De kool moet verwelken, maar nog licht knapperig en gekarameliseerd zijn. Serveer heet!

Leave a reply