Feta-zucchini quiche

Voor 4 personen

Voor het deeg:
130 g bloem
20 g parmezaan, geraspt
½ theelepel zout
65 g boter
1 ei
n. B. Provençaalse kruiden

Voor de topping:
1 courgette (ong. 280 g)
2 eieren
150 g feta
30 g zonnebloempitten
15 g parmezaan, geraspt
75 g zure room
Een beetje olie

Bereidingswijze:
Kneed voor het deeg alle ingrediënten door elkaar, vorm een bal, wikkel in huishoudfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Intussen de courgettes in de lengte in vieren delen en in plakken snijden, deze in een beetje olie in een pan bakken, laten afkoelen.

Rol het deeg iets groter uit dan de springvorm en leg het in de springvorm, vorm een rand en druk het stevig tegen de rand van de springvorm (invetten van de pan is niet nodig). Bak in de voorverwarmde oven op 170°C (heteluchtoven) gedurende ongeveer 20 minuten tot de bodem mooi bruin is.

Scheid intussen de eieren en klop de eiwitten stijf. Snijd de feta in kleine blokjes en meng met de eidooiers, zure room, Parmezaanse kaas en zonnebloempitten. Breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden. Spatel er tenslotte de courgetteschijfjes en de opgeklopte eiwitten door.

Haal de springvorm uit de oven en verdeel het fetamengsel gelijkmatig over de bovenkant. Bak nog 20 minuten op 170 °C (heteluchtoven) tot het ei is gestold en het oppervlak mooi bruin is geworden.

Leave a reply