Gegratineerde bleekselderij en ham

Voor 4 personenIngrediënten:

  • 4 stengels selderij
  • 200 g geraspte kaas
  • 6 plakjes gekookte ham, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 200 g zure room
  • 150 ml slagroom met een vetgehalte van ten minste 30 %
  • 1 bos bieslook
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • Nootmuskaat
  • Optioneel: Kervel om te bestrooien

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Was en maak de selderij schoon en snijd in 12 stukken van ongeveer 6 cm lang. Rol de selderijstukjes met een beetje van de geraspte kaas elk in een plakje ham.

2. Meng de eieren met de zure room en de room, voeg de bieslook toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Leg de hamrolletjes in een beboterde ovenschaal, giet de eierroom erover en bestrooi ze met rest van de geraspte kaas. Bak in de voorverwarmde oven op de middelste plank gedurende 20-25 minuten. Bestrooid met kervel.

Leave a reply