Geroosterde Chinese kool met gehakt

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 g volkoren rijstmix  
  • Zout  
  • Peper  
  • 2 rode ui  
  • 1 (ca. 400 g) Chinese kool  
  • 2 eetlepels olie  
  • 300 g rundergehakt
  • 4 el Worcestersaus  
  • 2 theelepels sambal oelek

Bereidingswijze:
1) Kook de rijst in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de ui in blokjes. Maak de kool schoon, was hem en verwijder de stronk. Snijd de kool in grote stukken.

2) Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak hierin het gehakt gedurende ongeveer 10 minuten tot het kruimelig is en breng het op smaak met zout en peper.

3) Voeg de ui en de kool toe en bak ongeveer 10 minuten, af en toe draaien. Voeg er 6 el water en de Worcestersaus bij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en sambal oelek. Serveer met rijst.

Eet smakelijk! 

Leave a reply