Gevulde Chinese Kool

Voor 4 personen

Ingrediënten:

2 stuks Chinese kool
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper, vers gemalen
1 bos peterselie
150 ml slagroom
125 g havervlokken
1 teentje knoflook
150 g Gouda, geraspt
100 ml bouillon

Bereidingswijze:
Verwarm voor de gevulde Chinese kool eerst de oven voor op 180 °C (hete lucht).

Snijd vervolgens de Chinese kool in de lengte doormidden, verwijder de stronk aan de binnenkant en kook de koolhelften in gezouten water (niet kokend) gedurende ongeveer 3 minuten. Haal vervolgens de koolhelften uit het water, laat ze uitlekken en leg ze in een ovenschaal.

Was de verse peterselie, schud droog en hak in zeer fijne stukjes. Pel de knoflook en hak ook deze in zeer fijne stukjes.

Breng vervolgens de slagroom aan de kook in een middelgrote steelpan. Voeg de havervlokken en de knoflook toe aan de room en laat alles ongeveer 3-5 minuten trekken.

Roer vervolgens de gehakte peterselie en de kaas door de room en breng op smaak met zout en peper.

Vul tenslotte de koolhelften met het roommengsel, overgiet met de bouillon en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Leave a reply