Gevulde courgettes

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 scheut olijfolie
  • 1/2 kg gehakt
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 2 eidooiers
  • 2 el paneermeel
  • 250 g tomatensaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespunt tijm
  • 100 g kaas (geraspt)
  • 8 dunne plakjes spek
  • 500 g gekookte aardappelen

Bereidingswijze:

1) Voor gevulde courgettes, snij beide courgettes in de lengte doormidden en blancheer ze in kokend gezouten water.

2) Fruit de ui in een beetje olijfolie tot hij goudbruin is, voeg het gehakt toe en bak nog even door. Breng op smaak met zout, peper en knoflook.

3) Hol de courgettes uit, hak het vruchtvlees fijn, meng met het gehakt en laat afkoelen. Meng de eidooiers en het paneermeel door het afgekoelde vleesmengsel.

4) Kook de tomatensaus met zout, peper, knoflook, suiker en tijm gedurende ongeveer 5 minuten.

5) Giet de tomatensaus in de ovenschaal, leg de courgettehelften erop en stop de vleesvulling in de courgettehelften. Bestrooi met kaas.

6) Leg de gekookte aardappelen rondom in de ovenschotel, dek af met dunne plakjes spek en bak in de oven op 200 graden gedurende ca. 30 min.

Eet smakelijk! 

Leave a reply