Gratin van kip en venkel

Ingrediënten voor 4 personen:
3 venkelbollen (150 g elk)  
Zout  
400 g tomaten  
4 (600 g) kipfilets  
Peper  
2 el olie  
100 g slagroom  
2 eidooiers  
100 g belegen kaas

Bereidingswijze:
Maak de venkel schoon, was hem en snijd hem in achtsten. Leg het venkelgroen opzij. Kook ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Was de kipfilets en dep ze droog. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak de filets in 4-5 minuten aan elke kant goudbruin. Snijd het vlees diagonaal in plakken. Leg de venkel, tomaten en kip in laagjes in een ovenschotel. Meng de room met het eigeel. Rasp de kaas fijn en voeg toe. Breng de room op smaak met zout en peper. Giet over de groenten en bak ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven bij 200°C. Garneer met venkelgroen.

Eet smakelijk!

Leave a reply