Kerstveldsla met bladerdeegboompje

Ingrediënten voor 4 personen:
1 bevroren, rechthoekig bladerdeegplakje (75 g) 
4 plakjes ham  
1 eierdooier
gedroogde tijm  
2 – 3 el witte wijnazijn  
zout, peper  
1/2 theelepel suiker  
2 – 3 el olie  
150 g veldsla  
1 zakje (125 g) mini-mozzarellabolletjes  
4 stengels verse tijm  
Houten satéstokjes
Bakpapier

Bereidingswijze:
1) Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 4 stroken van gelijke breedte. Trek ze voorzichtig een beetje in de lengte. Vouw de ham in de lengte naar de breedte van de repen en leg ze elk op 1 reep bladerdeeg. Rijg de repen op houten spiesen in de vorm van een dennenboom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eierdooier en 1 el water los, bestrijk de bomen ermee en bestrooi ze met gedroogde tijm. Bak in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200°C/hete lucht: 175°C/gas: zie fabrikant) gedurende 18-20 minuten.

2) Meng de azijn, zout, peper en suiker. Klop er druppelsgewijs de olie door. Was de sla en laat goed uitlekken. Laat de mozzarella uitlekken en dep hem droog. Was de tijm, schud hem droog en pluk de blaadjes van de steeltjes.

3) Haal de kerstboompjes uit de oven en laat even afkoelen. Schik de sla en mozzarella op borden en besprenkel met de vinaigrette. Schik de kerstboompjes op de salade en bestrooi met tijm.  

Eet smakelijk! 

Leave a reply