Klassieke bloemkoolsoep

Voor 4 personen:

  • 1 grote ui  
  • 1 teentje knoflook  
  • 1 kleine bloemkool  
  • 200 g aardappelen  
  • 1 el boter  
  • 1 el groentebouillon (instant)
  • 4 stengels peterselie  
  • 200 g slagroom  
  • Zout, peper, nootmuskaat 

Bereidingswijze:
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was hem. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken.

Verhit de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui, knoflook en aardappelen. Bloemkool, 1 l water en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Dek af en kook op een matig vuur gedurende ongeveer 20 minuten.

Was de peterselie, schud droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn. Giet 2⁄3 room bij de soep en pureer alles fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met de rest van de room en de peterselie.

Eet smakelijk! 

Leave a reply