Knolselderij-soep

Voor 4 personen
Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij – incl. blaadjes (indien beschikbaar)
  • 5 aardappelen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 l groentebouillon*
  • 200 ml kokosmelk*
  • 1 tl zout* – (meer indien nodig)
  • 1 tl peper* – (meer indien nodig)
  • 1 tl paprikapoeder* – en andere specerijen/kruiden naar keuze, bijv. nootmuskaat en/of tijm

Bereidingswijze:
Schil de selderij, aardappelen, uien en knoflook. Snijd alles in kleine blokjes.
Fruit in een grote pan de uien en knoflook in een beetje water tot ze glazig zijn.
Voeg de bleekselderij en aardappelen toe en bak 5 minuten mee.
Vul de pan met groentebouillon tot de groenten onder staan.
Breng aan de kook en kook de groenten ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer* of gebruik een pollepel om hem in een blender* te doen en pureer tot hij romig is.
Voeg kokosmelk toe en breng op smaak.

Eet smakelijk! 

Leave a reply