Kokossoep met paksoi

Voor 4 personen:

250 g peultjes
3 kleine paksoi
250 g champignons  
250 g rijstnoedels  
2 rode uien  
1 stuk (ong. 3 cm) gember  
2 eetlepels olie  
1 – 2 theelepels rode curry pasta  
600 ml groentebouillon  
1 blikje (400 ml) kokosmelk  
4 – 6 eetlepels sojasaus  
2 – 4 el limoensap

Bereidingswijze:
1. Was en halveer de peultjes. Was en snijd de paksoi in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Pel de uien en de gember. Snijd de uien in reepjes, hak de gember. Bak beide kort in hete olie. Roer de currypasta erdoor, giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de groenten toe en laat ongeveer 8 minuten sudderen. Breng op smaak met de sojasaus en het limoensap. Giet de noedels af en serveer met de soep.

Leave a reply