Kropsla-soep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kleine kropsla
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine ui(en), fijngehakt
  • 1 teentje/knoflook, fijngehakt
  • 400 ml groentebouillon/1 bouillonblokje
  • 200 g doperwten, bevroren
  • 200 g kookroom/slagroom
  • Zout
  • Chilipoeder
  • Parmigiano Reggiano

Bereidingswijze:

1) Was de slabladeren goed en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Blus af met bouillon. Als je een bouillonblokje gebruikt, los dan 1 blokje in 400 ml water op.

2) Voeg de erwten toe aan de bouillon en laat 5 minuten zachtjes koken. Snijd de slablaadjes in kleine stukjes en voeg ze toe. Laat nog 2 minuten sudderen.

3) Voeg de room toe aan de soep en pureer alles fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout en chilipoeder. Verwarm de soep nog even en dien op met wat fijn geraspte Parmigiano Reggiano.

Serveertip: In plaats van kaas kun je ook gebakken ham of spek en zelfgemaakte croutons gebruiken.

Eet smakelijk! 

Leave a reply