Mosterdsoep met rookworst
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1250 g knolselderij
- 2 tenen knoflook
- 30 g ongezouten roomboter
- 2 el tarwebloem
- 250 ml kookzuivel (soja of haver ook mogelijk)
- 1 liter heet water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 rookworst
- 5 el grove mosterd
Bereidingswijze:
- Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knoflook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Voeg de kookzuivel, heet water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
- 3 Snijd de rookworst in plakjes.
- 4 Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer de mosterd erdoor, voeg de worst toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.
- Schep de soep in diepe kommen.
Eet smakelijk!
Leave a reply