Mosterdsoep met rookworst

Voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 1250 g knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 el tarwebloem
  • 250 ml kookzuivel (soja of haver ook mogelijk)
  • 1 liter heet water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rookworst
  • 5 el grove mosterd

Bereidingswijze:

  • Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knoflook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  • Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Voeg de kookzuivel, heet water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
  • 3 Snijd de rookworst in plakjes.
  • 4 Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer de mosterd erdoor, voeg de worst toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.
  • Schep de soep in diepe kommen.

Eet smakelijk!

Leave a reply