Pan gerecht met kip, peulen en broccoli

Voor 4 personenIngrediënten:

  • 1 broccoli  
  • 150 g peulen
  • 2 bosuitjes  
  • Zout  
  • 4 kleine kipfilets (ca. 140 g per stuk) 
  • 2 el zonnebloemolie  
  • 4 eetlepels sojasaus  
  • 50 ml groentebouillon  
  • 6 stengels koriander  
  • 1 el sesamzaad

Bereidingswijze:

1. Maak de broccoli schoon en snijd de stronk in kleine roosjes. Maak de peulen schoon. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 10 cm lang.

2. Kook de broccoli, de peulen en de bosui 2-3 minuten in ruim kokend water met zout. Afgieten en afspoelen met koud water. Giet in een zeef en laat goed uitlekken.

3. Dep het vlees droog en snijd het in blokjes (ca. 1,5 x 1,5 cm). Verhit de olie in een brede pan of wok. Braad het vlees hierin aan, draai het om, gedurende ongeveer 3 minuten. Zet het vuur lager en bak nog 2 minuten. Voeg de groenten, sojasaus en bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Af en toe draaien.

4. Was de koriander, schud droog en hak grof, met uitzondering van een paar blaadjes voor de garnering, inclusief het steeltje. Voeg de sesamzaadjes en koriander toe aan de groente en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper en garneer met koriander.

Eet smakelijk! 

Leave a reply