Romanesco Cake
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 300 g romanesco
- 1 courgette
- 1 citroen
- 4 takjes verse tijm (gedroogde tijm kan ook)
- 150 g oude kaas, geraspt
- 10 eieren
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl hot currypoeder (of currypoeder en een beetje chilipoeder)
- 1 tl zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de romanesco in grote roosjes en kook 5 min. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
- Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf of dunschiller rondom in lange linten tot je bij de zaadlijsten komt.
- Snijd de zaadlijsten fijn.
- Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier.
- Bekleed de cakevorm in de breedte met de courgettelinten door deze naast elkaar te leggen. Zorg ervoor dat de linten elkaar iets overlappen.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Meng het citroenrasp, de blaadjes tijm en de kaas door de fijngesneden courgette.
- Klop de eieren los en voeg toe.
- Zeef het bakmeel, de hot curry en het zout erboven en meng tot een beslag.
- Verdeel ⅓ van het beslag over de cakevorm en zet de romanescoroosjes met de puntjes naar beneden rechtop en achter elkaar in het midden van het beslag.
- Schep voorzichtig de rest van het beslag erop en vouw de courgettelinten erover.
- Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
- Neem de cake uit de oven en snijd rondom los. Leg een serveerschaal op de cakevorm en stort de cake erop.
Eet smakelijk!
Leave a reply