Romanesco Cake

Voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 300 g romanesco
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 4 takjes verse tijm (gedroogde tijm kan ook)
  • 150 g oude kaas, geraspt
  • 10 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl hot currypoeder (of currypoeder en een beetje chilipoeder)
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de romanesco in grote roosjes en kook 5 min. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Schaaf ondertussen de courgette met een kaasschaaf of dunschiller rondom in lange linten tot je bij de zaadlijsten komt.
  • Snijd de zaadlijsten fijn.
  • Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier.
  • Bekleed de cakevorm in de breedte met de courgettelinten door deze naast elkaar te leggen. Zorg ervoor dat de linten elkaar iets overlappen.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Meng het citroenrasp, de blaadjes tijm en de kaas door de fijngesneden courgette.
  • Klop de eieren los en voeg toe.
  • Zeef het bakmeel, de hot curry en het zout erboven en meng tot een beslag.
  • Verdeel ⅓ van het beslag over de cakevorm en zet de romanescoroosjes met de puntjes naar beneden rechtop en achter elkaar in het midden van het beslag.
  • Schep voorzichtig de rest van het beslag erop en vouw de courgettelinten erover.
  • Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
  • Neem de cake uit de oven en snijd rondom los. Leg een serveerschaal op de cakevorm en stort de cake erop.

Eet smakelijk!

Leave a reply