Schorseneren met ham en ei
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 el witte wijnazijn
- 1 kg schorseneren
- 1 kg aardappelen
- 13 g verse bieslook
- 124 g créme fraîche
- 1 teen knoflook
- 2 tl fijne mosterd
- 200 g gerookte achterham
Bereidingswijze:
- Doe de azijn in een ruime kom met water.
- Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater.
- Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar.
- Kook de eieren in een steelpan hard.
- Roer ondertussen de crème fraîche los.
- Pers de knoflook.
- Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze.
- Giet de schorseneren en aardappelen af.
- Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over borden.
- Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de aardappelen.
Eet smakelijk!
Leave a reply