Schorseneren met ham en ei

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 kg schorseneren
  • 1 kg aardappelen
  • 13 g verse bieslook
  • 124 g créme fraîche
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl fijne mosterd
  • 200 g gerookte achterham

Bereidingswijze:

  • Doe de azijn in een ruime kom met water.
  • Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater.
  • Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar.
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar.
  • Kook de eieren in een steelpan hard.
  • Roer ondertussen de crème fraîche los.
  • Pers de knoflook.
  • Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze.
  • Giet de schorseneren en aardappelen af.
  • Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over borden.
  • Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de aardappelen.

Eet smakelijk! 

Leave a reply