Spruitjes en aardappelpan

Voor 4 personen
Ingrediënten:

  • 600 g aardappelen
  • 400 g spruitjes  
  • zout  
  • 150 g gerookt spek  
  • 2 uien  
  • 2 el olie  
  • peper  
  • geraspte nootmuskaat  
  • 1 bosje bieslook

Bereidingswijze:
1 Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de roosjes doormidden. Kook de aardappelen en de spruitjes ongeveer 15 minuten in kokend water met zout. Snijd ondertussen het spek in reepjes. Schil de uien en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een pan. Bak het spek knapperig. Voeg de uien toe en fruit ze.

2 Giet de spruitjes en de aardappelen af. Voeg beide toe aan het spek en bak, draaiend, ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Was de bieslook, schud hem droog en snijd hem in kleine rolletjes. Serveer de spruitjes en de aardappelen en bestrooi met de bieslook.

Eet smakelijk! 

Leave a reply