Warme andijvie aardappelsalade

Ingrediënten voor 6 personen:
1 kg kruimige aardappelen
2 kroppen andijvie
1 ui rood
50 g boter
200 ml melk
2 eieren
100 g spek in blokjes, gerookt
1 scheutje azijn
1 snufje zout
1 snufje peper

Bereidingswijze:
Was en schil de aardappelen. Kook ze dan.
Was de andijvie en draai ze droog met een slacentrifuge. Daarna in fijne reepjes snijden.
Pel de uien. Snijd in ringen of blokjes. Verwarm de melk in een pan.
Doe de boter in een pan. Verwarm de boter tot deze gesmolten is. Voeg dan spek toe en bak het knapperig.
Stamp de gekookte aardappelen met een stamper. Gebruik hiervoor melk, eieren en zout.
Meng de reepjes sla door het hete aardappelmengsel. Voeg de uien en het spek toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met een beetje azijn, peper en zout.

Tip: Serveer met een braadworstje.

Eet smakelijk!

Leave a reply