• 27 OKTOBER 2022
    Biefstuk met gorgonzola en champignons

    Biefstuk met gorgonzola en champignons

    oor 2 personen: 2 biefstukjes (ongeveer 2,5 cm dik, 150 g elk) 150 g champignons 2 el olie Zout Peper 1 el boter 50 g gorgonzola 2 el peterselie (gehakt) Bereidingswijze:1. Neem 15 minuten voor de bereiding 2 biefstukjes (ongeveer 2,5 cm dik, 150 g elk)…

    Read more
    • 27 OKTOBER 2022
    Salade met palmkool en witte bonen

    Salade met palmkool en witte bonen

    Voor 4 personen: 400 g palmkool Zout Peper 1 citroen 1 el. olijfolie 80 g Quinoa 240 g Witte bonen (blik; uitgelekt gewicht) 45 g Walnootpitten (3 el.) 25 g Sesamzaadjes (2 el.) 350 g komkommer (1 kleine komkommer) ½ Granaatappel ½ Oranje 45 g Tahini…

    Read more
    • 27 OKTOBER 2022
    Rode kool steaks

    Rode kool steaks

    Voor 4 personen:VOOR DE STEAKS: 1 kg rode kool 1 teentje knoflook 1 sinaasappel 1 bosje Tijm (klein) 3 el hazelnootpitten 100 g rode druiven 2 el olijfolie 2 el balsamico azijn 1 el mosterd 2 el ahornsiroop ½ theelepel chilivlokken Peper Zout VOOR DE AARDAPPELEN:…

    Read more
    • 27 OKTOBER 2022
    Butternutpompoen met oosterse gehaktvulling

    Butternutpompoen met oosterse gehaktvulling

    Voor 4 personenIngrediënten: 1 butternut pompoen 2 eetlepels olijfolie 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 theelepel komijn 1 theelepel kaneel 1 theelepel piment 1 theelepel geraspte gember 400 g rundergehakt 1 blik tomaten stukjes 1 granaatappel 50 g couscous 1/2…

    Read more
    • 27 OKTOBER 2022
    Spruitjes en aardappelpan

    Spruitjes en aardappelpan

    Voor 4 personenIngrediënten: 600 g aardappelen 400 g spruitjes   zout   150 g gerookt spek   2 uien   2 el olie   peper   geraspte nootmuskaat   1 bosje bieslook Bereidingswijze:1 Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Maak de spruitjes…

    Read more
    • 13 OKTOBER 2022
    Knolselderij-soep

    Knolselderij-soep

    Voor 4 personen Ingrediënten: 1 knolselderij 2 stengels bleekselderij – incl. blaadjes (indien beschikbaar) 5 aardappelen 1 ui 4 teentjes knoflook 1,5 l groentebouillon* 200 ml kokosmelk* 1 tl zout* – (meer indien nodig) 1 tl peper* – (meer…

    Read more
    • 21 SEPTEMBER 2022
    Pompoensoep – Organic Action Day

    Pompoensoep – Organic Action Day

    Welke impact heeft het als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch? 23 September 2022 is door EU-organisatie IFOAM uitgeroepen tot Organic Action Day. Speciaal voor deze dag is dit recept voor pompoensoep ontwikkeld. Daarbij is uitgerekend wat de impact…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Gegratineerde bleekselderij en ham

    Gegratineerde bleekselderij en ham

    Voor 4 personenIngrediënten: 4 stengels selderij 200 g geraspte kaas 6 plakjes gekookte ham, gehalveerd 3 eieren 200 g zure room 150 ml slagroom met een vetgehalte van ten minste 30 % 1 bos bieslook Zout Peper uit de molen Nootmuskaat Optioneel: Kervel…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Kikkererwtencurry met wortelen, rijst en yoghurt

    Kikkererwtencurry met wortelen, rijst en yoghurt

    Voor 4 personenIngrediënten: 1 grote ui 3 – 4 wortels olie om te bakken een groot blik kikkererwten 2 theelepels kerriepoeder 400 g gehakte tomaten 400 ml kokosmelk 2 el tomatenpuree Zout en peper rijst peterselie Bereidingswijze: 1. Pel de ui en…

    Read more
    • 12 SEPTEMBER 2022
    Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

    Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

    Voor 4 personenIngrediënten: 300 g basmatirijst100 g dadels zonder pit1  ei400 g rundergehakt1 el komijnpoederolijfolie om in te bakken3 teentjes knoflook2  rode uien0.5 g saffraan1  sinaasappel400 ml tomatenblokjes1 bosje koriander1  Romanesco …

    Read more