Recepten groentepakket

Inspiratie nodig voor meer afwisseling in de keuken? Bekijk onze recepten en ontdek wat allemaal mogelijk is met je groentepakket.
Wil je het recept wekelijks makkelijk en snel in je mailbox ontvangen? Geen probleem. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Klik op de groente waarmee je wilt koken voor alle gerelateerde recepten.

 Heb je een fantastisch lekker recept dat je graag wilt delen?
Graag! Stuur het recept, het liefst met foto, aan winkel@overesch.nl

  • All
  • Aardappel
  • Andijvie
  • Asperges
  • Aubergine
  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Broccoli
  • Champignons
  • chinese kool
  • Courgette
  • Knolselderij
  • Komkommer
  • Kropsla
  • Maïs
  • Paksoi
  • Palmkool
  • Paprika
  • Pastinaak
  • Peulen
  • Pompoen
  • Postelein
  • prei
  • raapstelen
  • Rabarber
  • Radicchio
  • Regenboogpenen
  • Rode bieten
  • Rode kool
  • Romanesko
  • Rucola
  • Schorseneren
  • Snijbonen
  • Sperziebonen
  • Spinazie
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Stoofperen
  • Tofu
  • Tomaat
  • Venkel
  • Witlof
  • Wortelen
  • Wortelpeterselie
  • Zoete aardappelen
  • Zuurkool

Rundvlees Roerbak schotel

Ingrediënten (4 personen): 2 eetlepels plantaardige olie 500 gram biefreepjes 1 ½ kopje verse broccoliroosjes 1 rode paprika, in luciferstokjes gesneden 2 wortelen, in dunne plakjes gesneden 5 grote champignons (bijvoorbeeld shi-take) 1 groene ui, gesnipperd 1 theelepel gehakte knoflook 2 eetlepels sojasaus Bereidingswijze: Verhit de plantaardige olie in een grote wok of koekenpan op

Gegrilde spitskool

Ingrediënten (4 personen):1 spitskool3 el. olijfolieZoutPeperMiso saus  Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175°C.Snijd de kool in vieren en schik ze in een ovenschaal.Giet de olijfolie over de kool en breng op smaak met zout en peper.Laat de kool 20 minuten garen.Controleer na 10 minuten de kleur van de kool. Als hij zwart begint te

Rabarbertaart

Ingrediënten (4 personen):270 g spelt of gewone bloem2 theelepels gemalen gember150 g ongezouten boter, gekoeld en in blokjes gesneden1 ei, licht geklopt4 el custardpoeder3 el gembersiroop500 g rabarber, schuin gesneden in stengels van 6 cm2 eetlepels suikerCustard om te serveren (optioneel) Bereidingswijze: Roer in een kom de bloem, gember en een snufje zout door elkaar.

Gebakken asperges

Ingrediënten (4 personen):1 citroen1 eetlepel olijfolie2 middelgrote teentjes knoflook, geraspt 800 -1000 gram verse asperges½ theelepel zout¼ theelepel zwarte peper3 eetlepels ongezouten boter, verzacht3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas¼ kopje gehakte verse malse kruiden (zoals basilicum, dragon en platte peterselie) Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van de citroen in een kleine kom; roer

Rabarber crumble

Ingrediënten:400 g rabarber, in stukjes van 3 cm gesnedeneen snuifje gemalen steranijseen snuifje gemalen gember150 g gouden griessuiker1 sinaasappel, geschild Voor de crumble:150g bloem150 g boter100g havermout150g suikereen snufje gemalen kaneel Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 160 graden.Doe de rabarber, kruiden, suiker en sinaasappelschil in een pan en kook zachtjes tot ze net zacht

Paksoi met tofu

Ingrediënten voor 4 personen:TofuMaïzena/arrowroot (om de Tofu knapperig mee te maken)Verse gember, knoflook en bosuitjesKleine rode peper (of 1/2 eetlepel chilisaus)PaksoiSojasausRijstazijn (voor een beetje pit)Chinese rijstwijn (of gewoon water)KokossuikerGeroosterde cashewnoten en sesamzaadjes Bereidingswijze:Bak de gemarineerde tofu in blokjes.Kook de paksoi in 3 minuten en verwijder deze dan.Doe de gebakken en knapperige tofu in de pan samen

Geroosterde regenboogpenen

Ingrediënten voor 4 personen:bos regenboogwortelen1 eetlepel olijfolie1 eetlepel suiker/ahornsiroopzout en peper naar smaak Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 220°C.Schil de wortelen en snijd ze in de lengte doormidden. Meng de wortelen met olijfolie en suiker. Breng op smaak met zout en peper. Leg ze op een beklede bakplaat en rooster ze voor 15 minuten. Roer en rooster

Bleekselderij soep

Ingrediënten voor 4 personen:2 eetlepels olijfolie, of boter1 ui, in blokjes gesneden4 tenen knoflook, grof gehakt1 bleekselderij, bewaar wat bladeren voor de garnering2 kopjes aardappelen, in stukjes gesneden1 kopje water1 laurierblad (optioneel, verwijderen voor het mengen)1 theelepel zout1/2 theelepel peper1/4 theelepel cayenne, voorzichtig beginnen, meer toevoegen naar smaak of helemaal weglaten.Groenten- of kippenbouillonOptioneel: verse dille, peterselie,

Broccoli uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:1 grote broccoli4 teentjes knoflook gepeld en gesneden1½ theelepel zout½ theelepel versgemalen zwarte peper2 theelepels geraspte citroenschil2 eetlepels vers geperst citroensap⅓ kopje vers geraspte Parmezaanse kaasOlijfolie Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200°C.Snijd de broccoliroosjes van de dikke stelen, laat een centimeter of twee steeltjes aan de roosjes zitten en gooi de rest van

Chinese kool met vlees

Ingrediënten voor 4 personen:2 eetlepels olie170g varkenslappen, of kip, in dunne plakjes gesneden5 teentjes knoflook (fijngestampt en doormidden gesneden5 gedroogde rode pepers (ontdaan van zaadjes en grof gehakt)680 gram chinese kool (in hapklare stukjes gesneden, gewassen en goed gedroogd)2 theelepels kookwijn1 eetlepel sojasaus1/2 theelepel suiker1 eetlepel water1/2 theelepel Chinese zwarte azijn2 bosuitjes (gesneden) Bereidingswijze: Voeg in

Rode kool met appels

Ingrediënten voor 4 personen: 1 rode kool, fijngesneden2 laurierbladeren5 steranijs½ theelepel gemalen kaneel200 ml groentebouillon of water50g kokosbloesemsuiker 75 ml ciderazijn2 appels, ontpit en in partjes gesneden Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten behalve de appels in een grote pan en kruid ze. Zet de pan op een matig vuur, breng aan de kook, zet het vuur laag en

Prei champignon schotel

Ingrediënten voor 4 personen: 750 g prei  500 g champignons  20 g boter of margarinezout  witte peper  200 ml groentebouillon (blokje)125 g gesneden gekookte ham200 g geraspte kaas  peper uit de molen Bereidingswijze: De prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Was en reinig de champignons en snijd ze in helften of kwarten, afhankelijk van de

Bietentaart met feta en tijm

Ingrediënten voor 12 stukjes:100 g koude boter  200 g bloem  zout  1 grote rode ui  500 g bieten  5-6 stengel(s) tijm (of gedroogde tijm)  4 el olijfolie  1 el rietsuiker  4 el witte wijnazijn Peper uit de molen5 eieren (maat M) 1 pakje (150 g) crème fraîche  200 g feta  Blaadjes babyspinazie om te garneren Bloem voor op het

Warme andijvie aardappelsalade

Ingrediënten voor 6 personen:1 kg kruimige aardappelen2 kroppen andijvie1 ui rood50 g boter200 ml melk2 eieren100 g spek in blokjes, gerookt1 scheutje azijn1 snufje zout1 snufje peper Bereidingswijze:Was en schil de aardappelen. Kook ze dan.Was de andijvie en draai ze droog met een slacentrifuge. Daarna in fijne reepjes snijden.Pel de uien. Snijd in ringen of

Zuurkool – Quiche

Ingrediënten voor 4 personen:200 g bloem en bloem voor het uitrollen4 ei(en)100 g boter, koud150 g gerookte spek700 g zuurkool1 ui(en)150 g crème fraîcheZout en peper Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Meng snel bloem, 1/2 theelepel zout, 1 ei en boter (in blokjes) tot een glad deeg. Rol uit op een met bloem

Hartige prei taart

Ingrediënten voor 4 personen:Voor de bodem:300 g bloem150 g koude boter1 ei Voor de vulling:4 prei300 ml slagroom50 g geraspt kaas3 eieren4 eetlepels crème fraîcheZoutPeper uit de molen80 g Roquefortoptioneel: 1/2 TL gemalen koriander Bereidingswijze:1. Doe de bloem op je aanrecht, meng met het zout en maak een kuiltje in het midden van de bloem. Snijd

Bloemkool ovenschotel met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:2 lente-uitjes  1 kleine chilipeper  400 g half-om-half gehakt  1 ei  15 g paneermeel  Zout  Peper  Zoete paprika poederNottmuskaat3 el olie  1 bloemkolen (ca. 840 g) 1 groene bloemkool (ca. 600 g, alternatief romanesco of broccoli) 30 g boter  30 g bloem  125 g slagroom  50 g geraspte oude kaas  50 g geraspte Parmezaanse

Gevulde paprika’s in een bedje van aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen:450 g bevroren spinazie2 grote rode paprika’s (ca. 250 g elk) 1 ui  1 teentje knoflook  2 el zonnebloemolie  100 ml groentebouillon  Zout, peper, geraspte nootmuskaat  250 g ricotta  800 g aardappelen  200 ml melk  50 g boter  80 g Parmezaanse of vegetarische harde kaas 50 g pijnboompitten Bereidingswijze:1. Laat de spinazieblaadjes ontdooien en

Gegratineerde witlof

Ingrediënten voor 4 personen:6 witlof6 plakjes gekookte ham4 eetlepels boter3 eetlepels bloem½ liter melk100 g geraspte kaaspaneermeelzout en peperNootmuskaat Bereidingswijze:Maak de witlof schoon en snijd de bittere kern eruit. Blancheer gedurende 10 minuten in kokend gezouten water, haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken. Smelt intussen de boter, strooi er de bloem

Gevulde witlof met gehakt en groenten

Ingrediënten voor 4 personen:Gehaktvulling:1 zak soepgroente1 eetlepel olie350 gram gehaktZoutPeper (vers gemalen)2 el tomatenpuree1 blik tomaten blokjes6 stengels oregano1 theelepel honing Bechamelsaus:30 gram boter30 gram bloem200 milliliter groentebouillon200 milliliter melkNootmuskaat (vers geraspt)4 witlof8 plakjes spek50 gram geraspte kaas Bereidingswijze:Voor de gehaktvulling:1) Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt goed bruin. Breng op

Schorseneren met kip, champignons & kaper mosterd saus

Ingrediënten voor 4 personen:Schorseneren 450 gKipfilet 350 gTarwebloem 1 el.Kruidenboter, zelfgemaakt of kant-en-klaar 3 el.Sjalotten 5Bruine champignons 200 gKleine paprika’s rood 3Room 200 gGroentebouillon heet 250 mlSap van 1/2 limoenHoningmosterd 3 theelepelsCrème fraîche 2 el.Kappertjes uitgelekt 3 el.Verse bieslook 0,5 bosjeVloeibare honing 1 tl. Kruiden:Een beetje zeezoutpeper uit de molenkerriepoeder 1 theelepel Om in te

Kerstveldsla met bladerdeegboompje

Ingrediënten voor 4 personen:1 bevroren, rechthoekig bladerdeegplakje (75 g) 4 plakjes ham  1 eierdooiergedroogde tijm  2 – 3 el witte wijnazijn  zout, peper  1/2 theelepel suiker  2 – 3 el olie  150 g veldsla  1 zakje (125 g) mini-mozzarellabolletjes  4 stengels verse tijm  Houten satéstokjesBakpapier Bereidingswijze:1) Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien. Snijd het bladerdeeg

Gratin van kip en venkel

Ingrediënten voor 4 personen: 3 venkelbollen (150 g elk)  Zout  400 g tomaten  4 (600 g) kipfilets  Peper  2 el olie  100 g slagroom  2 eidooiers  100 g belegen kaas Bereidingswijze:Maak de venkel schoon, was hem en snijd hem in achtsten. Leg het venkelgroen opzij. Kook ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water. Was de

Power smoothie met selderij, avocado, chiazaadjes en banaan

Ingrediënten voor 2 personen:1 stengel van de groenselderij1/2 avocado1/2 theelepel chiazaad1 banaan1 mango1 glas water (of appelsap) Bereidingswijze:Doe alles in de blender (of gebruik de staafmixer) en mix op de hoogste stand gedurende 1-2 minuten. Klaar! Geniet ervan!

Spruitjes en aardappelpan

Voor 4 personen Ingrediënten: Bereidingswijze:1 Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de roosjes doormidden. Kook de aardappelen en de spruitjes ongeveer 15 minuten in kokend water met zout. Snijd ondertussen het spek in reepjes. Schil de uien en snijd ze in blokjes. Verhit

Radicchio salade

Voor 4 personen Ingrediënten: Bereidingswijze:De radicchio schoonmaken, wassen, droogdraaien en in hapklare stukken snijden. Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap. Spoel de bieslook en snijd in fijne rolletjes. Rooster de walnoten in een pan zonder olie en zet ze apart. Klop voor

Geroosterde Chinese kool met gehakt

Voor 4 personen Ingrediënten: Bereidingswijze:1) Kook de rijst in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de ui in blokjes. Maak de kool schoon, was hem en verwijder de stronk. Snijd de kool in grote stukken. 2) Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak hierin het gehakt gedurende

Kleurrijke salade van boerenkool en noten met merguez worstjes

Voor 4 personenNOTENMIX SALADE Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht 160 graden, gasstand 3. VOOR DE NOTENMIXMeng de cashewnoten, pistachenoten, sesamzaadjes, olie, chilipeper, ahornsiroop en 2 snufjes zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 8-10 minuten in de oven op de middelste plank. Laat afkoelen. VOOR DE

Klassieke bloemkoolsoep

Voor 4 personen: Bereidingswijze:Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was hem. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken. Verhit de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui, knoflook en aardappelen. Bloemkool,

Kipfilet met peren en bonen

Voor 2 personen: Bereidingswijze: Spoel de kipfilets af, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Breng op smaak met zout en peper. Pel en snijd de ui in fijne blokjes. Was de peren, wrijf ze droog, halveer ze en snijd ze in achtsten. Snij de kern

Biefstuk met gorgonzola en champignons

Voor 2 personen: Bereidingswijze:1. Neem 15 minuten voor de bereiding 2 biefstukjes (ongeveer 2,5 cm dik, 150 g elk) uit de koelkast. Maak 150 g champignons schoon en snijd ze in plakjes. 2. Verhit 2 el olie in een pan. Kruid het vlees met zout en peper en bak het aan elke kant lichtbruin. Leg op

Salade met palmkool en witte bonen

Voor 4 personen: 400 g palmkool Zout Peper 1 citroen 1 el. olijfolie 80 g Quinoa 240 g Witte bonen (blik; uitgelekt gewicht) 45 g Walnootpitten (3 el.) 25 g Sesamzaadjes (2 el.) 350 g komkommer (1 kleine komkommer) ½ Granaatappel ½ Oranje 45 g Tahini (3 el; sesampasta) 1 tl. Honing 2 el. Walnootolie 10

Rode kool steaks

Voor 4 personen:VOOR DE STEAKS: 1 kg rode kool 1 teentje knoflook 1 sinaasappel 1 bosje Tijm (klein) 3 el hazelnootpitten 100 g rode druiven 2 el olijfolie 2 el balsamico azijn 1 el mosterd 2 el ahornsiroop ½ theelepel chilivlokken Peper Zout VOOR DE AARDAPPELEN: 700 g aardappelen (kruimig) 200 ml melk 1 el

Butternutpompoen met oosterse gehaktvulling

Voor 4 personenIngrediënten: 1 butternut pompoen 2 eetlepels olijfolie 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 theelepel komijn 1 theelepel kaneel 1 theelepel piment 1 theelepel geraspte gember 400 g rundergehakt 1 blik tomaten stukjes 1 granaatappel 50 g couscous 1/2 bos koriander 200 g Griekse yoghurt 2 eetlepels pijnboompitten Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op

Spruitjes en aardappelpan

Voor 4 personenIngrediënten: Bereidingswijze:1 Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de roosjes doormidden. Kook de aardappelen en de spruitjes ongeveer 15 minuten in kokend water met zout. Snijd ondertussen het spek in reepjes. Schil de uien en snijd ze in blokjes. Verhit de

Knolselderij-soep

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 knolselderij 2 stengels bleekselderij – incl. blaadjes (indien beschikbaar) 5 aardappelen 1 ui 4 teentjes knoflook 1,5 l groentebouillon* 200 ml kokosmelk* 1 tl zout* – (meer indien nodig) 1 tl peper* – (meer indien nodig) 1 tl paprikapoeder* – en andere specerijen/kruiden naar keuze, bijv. nootmuskaat en/of tijm Bereidingswijze:Schil

Pompoensoep – Organic Action Day

Welke impact heeft het als we één dag massaal kiezen voor 100% biologisch? 23 September 2022 is door EU-organisatie IFOAM uitgeroepen tot Organic Action Day. Speciaal voor deze dag is dit recept voor pompoensoep ontwikkeld. Daarbij is uitgerekend wat de impact is als je deze soep maakt met 100% biologische ingrediënten, maar ook wanneer je hem

Gegratineerde bleekselderij en ham

Voor 4 personenIngrediënten: 4 stengels selderij 200 g geraspte kaas 6 plakjes gekookte ham, gehalveerd 3 eieren 200 g zure room 150 ml slagroom met een vetgehalte van ten minste 30 % 1 bos bieslook Zout Peper uit de molen Nootmuskaat Optioneel: Kervel om te bestrooien Bereidingswijze: 1. Verwarm de oven voor op 200°C boven- en

Kikkererwtencurry met wortelen, rijst en yoghurt

Voor 4 personenIngrediënten: 1 grote ui 3 – 4 wortels olie om te bakken een groot blik kikkererwten 2 theelepels kerriepoeder 400 g gehakte tomaten 400 ml kokosmelk 2 el tomatenpuree Zout en peper rijst peterselie Bereidingswijze: 1. Pel de ui en de wortelen en snijd ze in stukjes, stokjes of blokjes. 2. Verhit het olie

Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajine

Voor 4 personenIngrediënten: 300 g basmatirijst100 g dadels zonder pit1  ei400 g rundergehakt1 el komijnpoederolijfolie om in te bakken3 teentjes knoflook2  rode uien0.5 g saffraan1  sinaasappel400 ml tomatenblokjes1 bosje koriander1  Romanesco  Bereidingswijze: RijstKook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Marokkaanse gehaktballetjes uit de tajineSnijd de dadels fijn.Kneed in een grote kom de dadels, ei, gehakt, komijnpoeder, kaneelpoeder, paneermeel, een beetje zout en versgemalen peper door elkaar en rol er gelijke balletjes ter grootte

Bieten Shakshuka

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 rode bieten2 wortels1 rode ui1 rode peper1 snuifje paprikapoeder, zoet1 snuifje kaneel1 snuifje komijn1 snufje korianderzaad2 el tomatenpuree500 g gehakte tomaten 1 snuifje zoutPeper2 theelepels honing4 ei30 g pijnboompitten30 g walnoten30 g hazelnootkorrels1 theelepel olijfolie, vierge1/2 bos platte peterselieTip: Ook lekker met feta Bereidingswijze: 1) Maak de bieten schoon en schil

Mexicaanse maïskolven

Voor 6 personen Ingrediënten: 6 Zoete maïskolven (zonder schutbladeren en slierten)Zout4 el Olijfolie10 g Koriander (0,5 bos)Peper1 teentje knoflook1 tl Koolzaadolie2 limoenenChilipoeder100 g Feta (9% vet)grillpan Bereidingswijze: 1. Maak de maïskolf schoon, was hem en kook hem in gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten op matig hoog vuur. Giet af en laat uitlekken. Bestrijk de maïskolf met

Frisse venkelrisotto met erwten en feta

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 l water1 tablet groente bouillon 1 venkelknol2 tenen knoflook4 sjalotten80 g ongezouten roomboter300 g risottorijst2 citroenen300 g diepvries fijne tuinerwten100 g feta 43+ Bereidingswijze: 1 Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Hou warm op laag vuur. Snijd de onderkant, de stelen en het

Gevulde Chinese Kool

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 stuks Chinese kool1/2 theelepel zout1/2 theelepel peper, vers gemalen1 bos peterselie150 ml slagroom125 g havervlokken1 teentje knoflook150 g Gouda, geraspt100 ml bouillon Bereidingswijze:Verwarm voor de gevulde Chinese kool eerst de oven voor op 180 °C (hete lucht). Snijd vervolgens de Chinese kool in de lengte doormidden, verwijder de stronk aan de

Feta-zucchini quiche

Voor 4 personen Voor het deeg:130 g bloem20 g parmezaan, geraspt½ theelepel zout65 g boter1 ein. B. Provençaalse kruiden Voor de topping:1 courgette (ong. 280 g)2 eieren150 g feta30 g zonnebloempitten15 g parmezaan, geraspt75 g zure roomEen beetje olie Bereidingswijze:Kneed voor het deeg alle ingrediënten door elkaar, vorm een bal, wikkel in huishoudfolie en laat ongeveer

Kokossoep met paksoi

Voor 4 personen: 250 g peultjes3 kleine paksoi250 g champignons  250 g rijstnoedels  2 rode uien  1 stuk (ong. 3 cm) gember  2 eetlepels olie  1 – 2 theelepels rode curry pasta  600 ml groentebouillon  1 blikje (400 ml) kokosmelk  4 – 6 eetlepels sojasaus  2 – 4 el limoensap Bereidingswijze:1. Was en halveer de peultjes.

Pan gerecht met kip, peulen en broccoli

Voor 4 personenIngrediënten: 1 broccoli   150 g peulen 2 bosuitjes   Zout   4 kleine kipfilets (ca. 140 g per stuk)  2 el zonnebloemolie   4 eetlepels sojasaus   50 ml groentebouillon   6 stengels koriander   1 el sesamzaad Bereidingswijze: 1. Maak de broccoli schoon en snijd de stronk in kleine roosjes. Maak de

Broccolisoep

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui   500 g broccoli   ca. 500 g aardappelen   3 el boter   2 eetlepels groentebouillon (instant)  250 g bevroren erwten   zout, peper   2 el hele amandelen   1/2 bos platte peterselie   4 el slagroom   Bereidingswijze: 1. Pel de ui en snijd hem in blokjes.

Aardappelsoep met champignons

Voor 4 personenIngrediënten: 800 g voornamelijk vastkokende aardappelen 200 g wortelen 100 g uien 2 el boter Zout Peper uit de molen 1 theelepel komijn 1 theelepel paprikapoeder, zoet 1200 ml groentebouillon 150 g kleine champignons 200 g zure room ½ bos verse peterselie Bereidingswijze: 1. Was en schil de aardappelen en wortelen en snijd ze

Selderijsalade met noten en appels

Voor 4 personenIngrediënten: 1 bos selderij (ca. 11 stengels) 1 appel, rood 1 ui 50 g walnoten, fijngehakt 1 eetlepel rozijnen 8 el. zonnebloemolie 4 el. balsamicoazijn, appelbalsamicoazijn of witte balsamicoazijn 1 snuifje(s) zout 1 snufje(s) peper 4 el water, heet Bereidingswijze: 1) Week de rozijnen in het hete water.Maak de selderij schoon en snijd in fijne reepjes (ca.

Bloemkool shakshuka

Voor 4 personenIngrediënten: 500 g Bloemkool 1 grote ui 3 knoflooktenen 1 rode peper 300 g tomaten 3 el olijfolie 200 ml groentebouillon Zout Peper 1 tl gemalen komijn 1 tl paprikapoeder chilipoeder 4 eieren 30 g Pompoenpitten (2 el.) 10 g Peterselie (0,5 bos) Bereidingswijze: 1. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd hem in kleine roosjes.

Snijbonen met krokante aardappel schijfjes

Voor 2 personenIngrediënten: Snijbonen 500 g Bonenkruiden 1 snuifje Olijfolie 3 el. 1 ui in blokjes Knoflookteentjes 3 Tomatenpuree 2 el. Gepureerde tomaten 100 ml (passata) Rozemarijn Tijm zout en peper Aardappelen 600 g olie 3 el. Paprikapoeder 1 theelepel een beetje zout en peper knoflooktenen 3 rozemarijn Bereidingswijze: 1. Maak de bonen schoon, was ze

Gebakken courgettes

Voor 4 personenIngrediënten: Voor de courgettes: 400 g courgettes Zout Peper 30 g tarwebloem 120 g paneermeel 20 g sesamzaad, licht 2 ei 3 eetlepels olijfolie, koud geperst Voor de tomaten tzatziki: 100 g komkommer 200 g tomaat 1 kleine peper, medium heet 40 g ui 1 teentje knoflook 150 g natuurlijke yoghurt Zout Peper 1

Komkommer en spinazie smoothie

Voor 2 personenIngrediënten: 1 handvol spinazie (vers) 1 appel (groen) 1 komkommer 1/2 limoen (sap) Bereidingswijze:1) Was de spinazieblaadjes, was ook de appel en komkommer en snijd in stukjes. Pers de helft van de limoen uit. 2) Mix alle ingrediënten in een standmixer (of met een staafmixer) tot een fijn mengsel. Voeg indien nodig een beetje

Asperges in bladerdeeg

Voor 2 personen Ingrediënten 6  asperges 2 plakjes ham 1 pack bladerdeeg 1 ei Bereidingswijze: Schil de asperges, snijd de houtige uiteinden eraf en kook ze in gezouten water beetgaar. Dan blancheer je de asperges en wikkel je ze in ham en bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeegpakjes met losgeklopt ei. Bak in de oven volgens de aanwijzing op verpakking van

Rabarber crumble

Voor 4 personenIngrediënten 600 g rabarber 200 g bloem 100 g koude boter 100 g suiker 1 eetlepel vanillesuiker  Boter voor de vorm Bereidingswijze: 1) Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenvaste schaal in met de boter. 2) Was en schil de rabarber, snijd in grove stukken en verdeel over de schotel. 3) Zeef

Kropsla-soep

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kleine kropsla 1 eetlepel olie 1 kleine ui(en), fijngehakt 1 teentje/knoflook, fijngehakt 400 ml groentebouillon/1 bouillonblokje 200 g doperwten, bevroren 200 g kookroom/slagroom Zout Chilipoeder Parmigiano Reggiano Bereidingswijze: 1) Was de slabladeren goed en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.

Gegratineerde groene asperges met mascarpone

Voor 4 personen Ingrediënten: 800 g groene asperge Zout 200 g Mascarpone 2 eieren Peper 1 stuk Parmezaanse kaas (ca. 50 g) Bereidingswijze: 1. Was de asperges, schil het onderste derde deel en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in kokend gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten. Afgieten, afspoelen en goed laten uitlekken.

Gevulde courgettes

Voor 2 personen Ingrediënten: 2 courgettes 1 ui 1 scheut olijfolie 1/2 kg gehakt 1 snuifje zout 1 snuifje peper 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eidooiers 2 el paneermeel 250 g tomatensaus 1 teentje knoflook 1 theelepel suiker 1 mespunt tijm 100 g kaas (geraspt) 8 dunne plakjes spek 500 g gekookte aardappelen Bereidingswijze: 1) Voor

Pompoenlasagne

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 el olijfolie 400 g italiaanse roerbakgroenten 255 g rundergehakt 1 pompoen 400 g cottage cheese 15 g verse basilicum 200 g mozzarella 680 g tomaten passata Bereidingswijze: Verwarm de oven voor tot 200°C. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de italiaanse roerbakgroenten toe en bak 5 min. Pluk de

Carpaccio van twee soorten bieten met geitenkaasdressing

Voor 4 personen Ingrediënten: 3 rode bieten 3 Chioggia bieten 4 el extra vierge olijfolie 1 el appelciderazijn 1 el vloeibare honing 1/2 citroen 125 g geitenkaas naturel 50 g walnoten 120 g kappertjes Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur

Rijstschotel met boerenkool, champignons en amandelen

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 middelgrote uien 2 tenen knoflook 400 g (kastanje)champignon 2 el milde olijfolie 2 tl gedroogde tijm 300 g basmatirijst 150 g boerenkool, gesneden 1 groentebouillontablet 750 ml water 50 g ongebrande amandelen Bereidingswijze: Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie

Stamppot van zoete aardappelen met venkel en feta

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kg zoete aardappelen 2 venkelknollen 3 el zonnebloemolie 85 g rucola Kruiden (naar smaak): gerookte paprika, koriander, komijn, kaneel, venkelzaad, zout, peper 100 g feta of witte kaas 45+ Bereidingswijze: Schil de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 15 min. gaar. 2 Snijd

Hutspot met zoete aardappelen

Voor 4 personen Ingrediënten: 1250 g zoete aardappel 400 g uien 600 g winterpeen 75 g ongezouten boter 1 1/2 liter water 1 rookworst 100 ml halfvolle melk 1/2 tl gemalen nootmuskaat Bereidingswijze: Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van

Mosterdsoep met rookworst

Voor 4 personen Ingrediënten: 1250 g knolselderij 2 tenen knoflook 30 g ongezouten roomboter 2 el tarwebloem 250 ml kookzuivel (soja of haver ook mogelijk) 1 liter heet water 1 kippenbouillonblokje 1 rookworst 5 el grove mosterd Bereidingswijze: Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de

Romanesco Cake

Voor 4 personen Ingrediënten: 300 g romanesco 1 courgette 1 citroen 4 takjes verse tijm (gedroogde tijm kan ook) 150 g oude kaas, geraspt 10 eieren 100 g zelfrijzend bakmeel 2 tl hot currypoeder (of currypoeder en een beetje chilipoeder) 1 tl zout Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de romanesco in

Stamppot van broccoli en wortelpeterselie met gehaktbal & mosterdjus

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 uien 500 g gehakt 1 tl gedroogd selderijbald 2 el mosterd 100 g geraspte kaas 60 g ongezouten boter 1 kg iets kruimige aardappelen 500 g wortelpeterselie 1 stronk broccoli 200 ml halfvolle melk 1 el tarwebloem 400 ml heet water Bereidingswijze: Snijd de uien in halve ringen. Meng het

Pasta met postelein en zongedroogde tomaat

Voor 4 personen Ingrediënten: 400 g spaghetti 600 g postelein 1/2 potje zondegdroogde tomaat in olie 1 pakje gedroogde ham 1 ui 1 teentje konflook 2 el olijfolie 50 g gemalen pittige kaas Bereidingswijze: Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Postelein wassen en stelen grof hakken. Tomaten droogdeppen en in reepjes snijden. Droge koekenpan verhitten. Ham in

Stamppot van zoete aardappelen met witlof en tartaar

Voor 4 personen Ingrediënten: 750 g zoete aardappelen 500 g iets kruimige aardappelen 4 stronk witlof 3 el olie 4 rundertartaar 85 g (veld)sla gedroogde kruiden, zo als komijn, gerookte paprika, karwijzaad, kaneel, zwarte peper Bereidingswijze: Schil de zoete en de iets kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water in 20 min.

Couscous met courgette, bietjes en walnoten

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie 1 courgette (in blokjes van ca. 1 cm) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 gekookte bieten (in blokjes van ca. 1 cm) 375 gram couscous  1 limoen (rasp en sap) 1 avocado (geschild, in blokjes) 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes) 150 zachte geitenkaas (verkruimeld) 2 verse koriander (gehakt) 50 walnoten (grof gehakt) Bereiden Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de courgette en knoflook circa 2 minuten. Meng de rest van de olie door de bietjes en

Kropsla-soep

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 kleine kropsla 1 eetlepel olie 1 kleine ui(en), fijngehakt 1 teentje/knoflook, fijngehakt 400 ml groentebouillon/1 bouillonblokje 200 g doperwten, bevroren 200 g kookroom/slagroom Zout Chilipoeder Parmigiano Reggiano Bereidingswijze: 1) Was de slabladeren goed en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.

Indische speklappen met gesmoorde paksoi en rijst

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 el zonnebloemolie 4 speklappen 3 uien 2 tenen knoflook 250 g cherrytomaatjes 75 ml ketjap manis 300 g zilvervliesrijst 2 kroppen paksoi 75 ml water Bereidingswijze: Verhit in een braadpan 2 el olie. Bak de speklappen in 2 min. per kant bruin en neem ze uit de pan. Fruit in

Schorseneren met ham en ei

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 el witte wijnazijn 1 kg schorseneren 1 kg aardappelen 13 g verse bieslook 124 g créme fraîche 1 teen knoflook 2 tl fijne mosterd 200 g gerookte achterham Bereidingswijze: Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na

Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool

Voor 4 personen Ingrediënten: 400 g pastinaak 400 g bloemkoolroosjes 3 el milde olijfolie 40 g tarwebloem 200 ml volle melk 1/2 tl gedroogde salie 1 g gemalen nootmuskaat 700 g pompoen 200 g ricotta of crème fraîche 50 g pompoenpitten Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller

Risotto met venkel en tijmworstjes

Voor 4 personen Ingrediënten: 750 ml water 1 kippenbouillontablet 1 prei 20 g ongezouten roomboter 150 g risottorijst 200 g braadworst van het varken 1 el olijfolie 1 tl gedroogde tijm 30 g Parmigiano Reggiano kaas Bereidingswijze: Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

Curry van aardapppel en aubergine

Voor 4 personen Ingrediënten: 2 uien 4 tenen knoflook 25 g verse gember 2 aubergine 500 g vastkokende aardappel 400 g kikkererwten in blik 5 el zonnebloemolie 1 el paprikapoeder mild 2 tl gemalen kurkuma 1 groentebouillontablet 400 g tomaten stukjes (blik) 600 ml water 1 limoen 60 g pinda’s of cashew’s Bereidingswijze: Snipper de

Linzensoep met aardappel, prei en worst

Voor 4 personen Ingrediënten: 4 varkensbraadworsten 2 el olijfolie 1 ui 5 stengels bleekselderij 2 vastkokende aardappelen 2 prei 800 g linzen in blik 1 liter water 1 1/2 kippenbouillontablet 10 g verse peterselie 1 citroen Bereidingswijze: Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5

Tomaten-Cashew-Curry met kip, broccoli en rijst

Voor 4 personen Ingrediënten: 450 ml kokend water 100 g ongebrande cashewnoot 2 uien 25 g verse gemberwortel 2 tenen knoflook 1 el garam masala 1 el tomatenpuree 395 g kipdijfilet 2 el zonnebloemolie 400 g gepelde tomaten in blik 300 g zilvervliesrijst 750 g broccoli Bereidingswijze: Kook 250 ml water (per 4 personen), giet

Stampot van pompoen en raapstelen met beefburger

Voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui 1/2 el zonnebloemolie 4 beefburgers 400 g pompoen 1 potje halve peren op siroop 4 bosjes raapstelen 900 g aardappelpuree (kant en klaar zakje of zelf maken) Bereidingswijze: Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de beefburgers op middelhoog vuur in 15

Een keertje
Proberen?
Een keertje
proberen?